Linkin Park са готови с музиката към "Трансформърс: Отмъщението"

Световната радио премиера на песента "New Divide" е насрочена за 18 май, а саундтракът към филма ще е достъпен в търговската мрежа от 23 юни

С идеята за бъдещ филмов хит режисьорът и продуцент Michael Bay се обръща към мулти платинената банда Linkin Park, за да ги покани да участват в звуковата експлозия към Трансформърс: Отмъщението - най-дискутираното продължение на номинираната за Оскар сага от 2007 г.

Бандата току що приключи със записването на парчето от саундтрака заедно със световно признатия композитор Steve Jablonsky и изпълнителния продуцент на филмовата музика и носител на Оскар - Hans Zimmer. Световната радио премиера на песента "New Divide" е насрочена за 18 май, а саундтракът към филма ще е достъпен в търговската мрежа от 23 юни.

„Възможността да бъдеш въвлечен в творческия процес на един от най-очакваните филми това лято е доста вълнуваща", казва ко-вокалистът на бандата Mike Shinoda. „Едно нещо е да заснемеш видео, в което визията пасва на саунда, но да пишеш музика за големия екран е съвсем различно предизвикателство и ние се впуснахме в него".

„Обичам Linkin Park казва режисьорът и изпълнителен продуцент Michael Bay. Това е вторият филм, по който работим заедно и фактът, че те са големи фенове на Трансформърс, направи резултатът много по-добър. Бандата наистина допринесе с „New Divide" - това е страхотно парче, което перфектно улавя енергията на филма."

Трансформърс: Отмъщението е вторият проект на Linkin Park c Michael Bay. Първият филм - Трансформърс включваше мега хита на бандата "What Ive Done", който веднага след излизането си се изстреля директно под #1 в Hot Mainstream Rock Tracks и Hot Modern Rock Tracks на Billboard.

Двойно платиненият сингъл е само един от синглите в Minutes from Midnight достигнал до челни позиции в редица класации.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини